Domáce maslo

15 min

čas prípravy

Na domáce maslo a smotanu zohľadňuje autentický postup od našej zákazníčky pani Hamranovej, ktorá čapuje naše mlieko na Kyjevskom námesti a na Sídlisku v Banskej Bystrici prostredníctvom našich mliečnych automatov. Tieto recepty boli vyskúšané a overené pani Hamranovou, ktorá používa mlieko zo Šajby a dodržiava tradičné postupy pri výrobe. Dajte sa do výroby domácich mliečnych výrobkov s našimi receptami!

Ingrediencie

  • Smotana zo 550-650 ml smotany z 8 litrov mlieka zo Šajby

Príprava

  1. Nechajte smotanu pár hodín v izbovej teplote, aby sa trochu oteplila
  2. Vyšľahajte smotanu klasickým šľahačom na koláč, kým sa neoddelí tekutina (cmar) od tuhého masla.
  3. Cmar odlijte, prešlahajte maslo až do odstránenia prebytočnej tekutiny.
  4. Preložte maslo do nádobky a dajte do chladničky stuhnúť.
  5. Celý proces trvá približne 10-15 minút.

Prednosti Domáceho Masla

Čerstvosť a kvalita

  • Čerstvosť domáce maslo je vždy čerstvé, pretože je vyrobené z čerstvej smotany bez pridania konzervantov
  • Kvalita pri výrobe domáceho masla máte úplnú kontrolu nad surovinami, ktoré používate, čo zaručuje vysokú kvalitu výsledného produktu.

Bez chemických prísad

  • Bez konzervantov a farbív domáce maslo neobsahuje žiadne umelé konzervanty, farbivá ani iné chemické prísady, ktoré sa často nachádzajú v komerčne vyrábaných maslách.

Chuť a textúra

  • Plná a bohatá chuť domáce maslo má výraznejšiu a bohatšiu chuť v porovnaní s komerčnými alternatívami.
  • Príjemná textúra Čerstvo vyrobené maslo má jemnú a krémovú textúru, ktorá je ideálna na pečenie, varenie a natieranie.

Výživové hodnoty

  • Vitamíny domáce maslo obsahuje dôležité vitamíny rozpustné v tukoch, ako sú vitamíny A, D, E a K.
  • Esenciálne mastné kyseliny Obsahuje zdravé tuky, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie tela.
Zdieľať

Recepty Mohlo by vás tiež zaujímať